01

Mar 2023

Bedrijfsbezoek Udea (Ekoplaza) Veghel

Inschrijven

In Veghel is in 2019 de nieuwbouw voor Udea/Ekoplaza gerealiseerd. Het gaat om een wereldprimeur op gebied van geconditioneerde warehousing inclusief een kantoorgebouw met een totaal oppervlak van ongeveer 32.000 vierkante meter. Een omvangrijk en duurzaam project, dat voldoet aan de certificering ‘Breeam Excellent’. PCT Koudetechniek leverde de volledige koudetechniek en tevens de koude- en warmteopwekking voor de kantoorruimtes van het nieuwe bedrijfspand.

Meer dan de helft van het nieuw te bouwen distributiecentrum is voorzien van gekoelde ruimtes met een ruimtetemperatuur variërend tussen de +2°C en de +12°C. Daarnaast zijn er een tweetal vriescellen met een ruimte temperatuur van -25°C gerealiseerd. Om deze koude te leveren is gebruik gemaakt van een op de klant afgestemde koel-/vriesinstallatie met natuurlijke koudemiddelen ammoniak (NH3) en koolstofdioxide (CO2).

Op woensdag  1 maart a.s. van 18.30 – 21.30 uur organiseert de knvvk & young cool in samenwerking met Udea en PCT Koeltechniek een bedrijfsbezoek aan het distributiecentrum van Udea/Ekoplaza. Naast diverse presentaties is er een rondleiding door het distributiecentrum, waarbij uiteraard uitgebreid wordt stilgestaan bij de koel-/vriesinstallatie van PCT Koudetechniek. 

18.30 – 19.00 uur : Ontvangst met een kop soep en een broodje
19.00 – 19.15 uur : Introductie Udea/Ekoplaza (Geert Jan Smits)
19.15 – 19.30 uur : CO2 koelinstallaties in de Ekoplaza winkels (Bart van der Wekken, Koning Koudetechniek)
19.30 – 19.45 uur : Natuurlijke Koudemiddelen: toepassing in winkelkoeling en ACB Certificering (Wim den Boer (STEK) en René van Gerwen (KK NKM)
19.45 – 20.00 uur : Regelgeving rondom installaties: do's en don'ts (Bas Jansen, Energie Consult Holland)
20.00 - 20.10 uur : Q&A/discussie
20.10 – 21.10 uur : Rondleiding in twee groepen, waarbij uiteraard uitgebreid wordt stilgestaan bij de koel-/vriesinstallatie van PCT Koudetechniek
21.10 – 21.45 uur : Afsluiting met een drankje

Let op: bij het bedrijfsbezoek volgen we de veiligheidsinstructies van Udea:

  • Het dragen van veiligheidsschoenen is verplicht in de hal (zelf te verzorgen);
  • Draag een warme jas;
  • In de machinekamer van de koel-/vriesinstallatie geldt gehoorbescherming en een veiligheidsbril. Deze PBM's worden ter plaatse ter beschikking gesteld als je hier geen beschikking over hebt.

Adres en parkeren:
Kempkens 1000, 5465 PR Veghel
Parkeren links van de hoofdingang (niet parkeren bij de laad- en losdocks)

Er zijn geen kosten verbonden aan dit bedrijfsbezoek.
Het aantal deelnemers is gemaximeerd, dus meld je snel aan.
Registratie geschiedt op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen.
Je ontvangt van ons een bevestiging met nadere info.

Toon alle
knvvk
Toon alle
Young Cool