24

Nov 2022

KNVvK Themabijeenkomst "Warmtepompen"

Inschrijven

Op donderdag 24 november organiseert de KNVvK een themabijeenkomst
"De warmtepomp: huidige status, ontwikkelingen en applicaties".

Menno van der Hoff van TripleAqua zal deze avond leiden en ons bijpraten over de toekomst en groeipotentie van de warmtepomp, een presentatie die hij kort ervoor tijdens de ATMOsphere Europe Summit 2022 in Brussel heeft gegeven. Daarna volgt vanuit de Projectgroep KANS van de NVKL een bijdrage van Fons Pennartover de toepasbaarheid van restwarmte uit koelinstallaties, waarmee de koelinstallatie tot een warmtepomp kan transformeren.

René van Gerwen zal u namens de KNVvK Kenniskring Natuurlijke Koudemiddelen informeren over de stand van zaken rondom de koudemiddelentransitie bij warmtepompen. Aan bod komen de invloed van de herziening van de Europese F-gassenverordening op het gebruik van natuurlijke koudemiddelen in warmtepompen en de onderlinge relaties tussen de koudemiddelentransitie en de energietransitie.

De KNVvK Themabijeenkomst heeft ook een praktische insteek. Maarten Gelens van GEA Heating & Refrigeration zal vertellen over de realisatie van een 92°C warmtepomp bij een fabrikant van smoothies. Daarnaast zal Guido Postmus van KH Engineering zijn ervaringen delen die hij heeft opgedaan bij de aanleg van het secundaire- en besturingssysteem van een warmtepomp bij een kaasfabrikant in het noorden van Nederland. 

Vanaf 16:00 bent u welkom in het Intechnium Gebouw, Korenmolenlaan 4 in Woerden. De KNVvK Themabijeenkomst start om 16.30 uur. Tussen de sessies door zal een diner in buffetvorm worden aangeboden.


KOSTEN DEELNAME

Leden EUR 75 | Niet-leden EUR 110 | Gepensioneerden EUR 50 | Studenten EUR 25


Programma:

16:00     Inloop

16:30     Opening en inleiding: de toekomst en groeipotentie van de warmtepomp | Menno van der Hoff

17:00     De toepasbaarheid van restwarmte uit koelinstallaties | Fons Pennartz

17:30     Applicatie: De realisatie van een 92ºC warmtepomp bij een fabriek van smoothies | Maarten Gelens

18:00     Dinerbuffet

19:00     Koudemiddelentransitie bij Warmtepompen | René van Gerwen

19:30     Applicatie: ervaringen met de aanleg van het secundaire- en besturingssysteem van een warmtepomp bij een kaasfabrikant in het noorden van Nederland | Guido Postmus

20:00     Discussie onder leiding van Menno van der Hoff

20:30     Borrel

Toon alle
knvvk
Toon alle
Young Cool